Holochain is HOT. Het enige dat hij nog moet doen is omhoog gaan. (2024)

Contents

Holochain is HOT. Het enige dat hij nog moet doen is omhoog gaan. (1)

Historie Holochain

Holochain werd opgericht in 2016 door Arthur Brock en Eric Harris-Braun. Deze twee hadden al gewerkt aan een ander peer to peer netwerk en brengen 60 jaar ervaring in alternatieve currencies mee.

De ICO van HOT was in 2018, waar ze rond de $20 miljoen ophaalden (en ook nog ergens 25 miljoen). Overigens noemden ze het zelf een initial community offering (de coins mochten niet door een paar big bags opgekocht worden, maar deze ERC-20 HoloTokens –> HOT moesten verdeeld worden over de community). Mij best.

Deze ICO was bedoeld om het project op te starten, want in de toekomst zal Holochain met hun eigen coin, Holo fuel, werken. In 2018 werden ze partners van Prometheus, die met hun AllianceBlock Prometheus Protocol een gedecentraliseerde kapitaalmarkt willen creëren die voldoet aan de GDPR (General Data Protection Regulation = cookies zeg maar). Deze decentralisatie zal ondersteund worden door gebruik te maken van Holochains’ Distributed Hash Table (DHT) architectuur.

De Holochain Foundation is de overkoepelende organisatie die de patenten bezit en alle onderdelen van Holochain aanstuurt.

Wat is Holochain?

Holochain is een alternatief voor blockchain technologie. Het belangrijkste verschil is de manier waarop consensus wordt bereikt over de staat van het netwerk en het valideren van transacties. Meestal wordt consensus bereikt door een 51% of 2/3e overeenstemming dat een transactie of block voldoet. Nodes van veel netwerken moeten ook een kopie van de hele blockchain opslaan, hetgeen niet zo effectief is.

Bijblockchaintechnologie wordt dezelfde database van bestanden door iedere node opgeslagen. Ze controleren allemaal dezelfde database en pas wanneer iedere node akkoord is gegaan zal de transactie geaccepteerd worden of het block toegevoegd.

Bij de gedistribueerde applicaties wordt op iedere node namelijk andere data opgeslagen en met een eigen sleutel kan iedere node toch met de centrale database communiceren. Hierdoor kunnen er in een bepaalde tijd in theorie oneindig veel transacties gedaan worden, in tegenstelling tot de reguliere blockchain die iedere transactie door veel of alle betrokkenen moet laten controleren.

Holochain is een platform voor gedistribueerde applicaties, Holochain apps. Dit betekent dat het de ruimte biedt voor decentrale applicaties die niet centraal op een server staan opgeslagen, maar verdeeld staan over meerdere deelnemers aan het netwerk, nodes. In plaats van datagericht te zijn, zoals traditionele blockchains, kiest Holochain voor een agentgerichte aanpak.

Deze architectuur opent het netwerk voor een breed scala aan gedistribueerde datastructuren die je erop kunt bouwen. Je kunt zelfs een Bitcoin kloon maken met Holochain als je dat wilt. Holochain probeert een hApp te nemen uit de grote app taart van vooral Ethereum met hun hApps (Holochain apps), concurrentie zat dus. Verdere concurrentie: Hashgraphis het project dat het meest lijkt op Holochain. Het implementeert DHT, maar het is nog steeds datagericht en gebruikt code die niet open source is.

Projecten zoals IOTA en Nano implementeren allemaal een blockchainvervanger, Directed Acyclic Graph (DAG), maar zijn transactiegericht. Holochain concentreert zich op gedistribueerde applicaties.

In Holochain runt elke agent alleen zijn eigen blockchain die verbinding maakt met de openbare Holochain via een unieke, cryptografische sleutel. Dit is natuurlijk veel minder intensief en dus veel sneller.

In de veel gestelde vragen over Holochain wordt de gegevensopslag van het netwerk het beste beschreven:

“Waar wordt de Engelse taal opgeslagen? Elke spreker draagt ​​het. Mensen hebben verschillende expertisegebieden of zijn blootgesteld aan verschillende straattaal of gespecialiseerde vocabulaires. Niemand heeft een volledige kopie, noch is iemands versie precies hetzelfde als die van iemand anders. Als de helft van de Engels sprekende mensen zou verdwijnen zou die taal vrijwel hetzelfde blijven.“

Holochain werkt met Proof of Service en gedistribueerde validatie. ze gaan ook nog wat zwammen over DNA en membranen, dus je zult je moeten afvragen of ze daar nou eigenlijk wel goed snik zijn. See for yourself: Holochain Explained – YouTube.

Hoe groter de blockchain wordt, hoe meer er moet worden opgeslagen door alle validatoren van een netwerk en dit kost bakken met energie. Daarvan wordt de aarde HOT.

Holochain is een open source gedecentraliseerd chain protocol, geschreven in Go, waar je apps op kunt bouwen in talen als JavaScript en Lisp. Iedereen kan een eigen chain maken op hun platform.

Holochain is een alternatief voor blockchain en een gedistribueerd app platform waar je eigen apps kunt ontwerpen. In Holochain bestaat geen centrale coin of token.

Holo kun je het beste kan zien als een gedistribueerd hosting app platform. Hiermee is het mogelijk om de Holochain apps te gebruiken. Holo zorgt ook voor de verbinding tussen het gecentraliseerde en gedecentraliseerde web.

Hoe werkt Holochain?

Holochain combineert ‘hashing’, digitale handtekeningen en ‘distributed hash tables’ (DHTs) om een veilig gedistribueerd grootboek (distributed ledger) te maken. Hashing en digitale handtekeningen kennen we al van andere cryptovaluta. Op basis van deze technieken worden de verschillende Holochains opgebouwd. Elke onafhankelijke Holochain kan communiceren met andere chains.

Hashing

Elk stukje data op het netwerk heeft een hash. Dat is een wiskundige vingerafdruk die uniek is voor dat block gegevens. Wanneer iemand probeert de gegevens te veranderen wordt gecheckt of de vingerafdruk wel klopt. Zo niet dan zullen de transacties afgekeurd worden.

Digitale handtekeningen

Dual key cryptography kennen we al van vrijwel alle coins. Denk aan een public key en een private key. Deze techniek wordt gebruikt om digitale handtekeningen te maken. De combinatie van de handtekening en public key kunnen verifiëren wie je bent, als je dat wil. Niemand kan zich als jou voordoen op het netwerk.

DHT

Distributed hash tables zorgen ervoor dat je niet alleen van centrale servers dingen kunt downloaden maar van iedereen. Als iemand een bepaald bestand heeft kun je hem met deze techniek ook van hem downloaden, een gedistribueerd file system dus á la Filecoin, BitTorrent of Arweave. Met DHT kun je ook de druk op het netwerk verlichten omdat niet alles van één bron hoeft te komen.

Als je iedere node zijn eigen chain (netwerk) laat bijhouden en de centrale chain laat kijken of die kloppen gaat het allemaal een stuk efficiënter. De centrale holo chain loopt rechtdoor, terwijl er afsplitsingen zijn, de afzonderlijke chains, aan de zijkanten.

Holochain is HOT. Het enige dat hij nog moet doen is omhoog gaan. (2)

Eigen applicatie bouwen op Holochain

Elke applicatie heeft een eigen chain. Gebruikers zijn hosts, dus ook hier geldt: meer gebruikers betekent minder zware taken voor iedereen in het netwerk. Elke agent bezit het unieke ‘DNA’ van de app, in combinatie met jouw eigen identiteit weet iedereen in het netwerk wie je bent en van welke apps je gebruik maakt.

Peer to peer controle van het DNA en jouw digitale identiteit zorgt er voor dat er niet gemanipuleerd kan worden. Wanneer jij de applicatie aanpast en de nodes gaan niet akkoord dan ga jij verder op een andere chain met de aangepast applicatie. Het is dan aan andere gebruikers of ze jou volgen of op de oude app blijven.

Eigen Holochain

Het netwerk van Holochain is gebouwd voor het individu of een bedrijf, een agent. Elke agent heeft zijn eigen hash chain. Die informatie die je op je chain hebt kun je niet veranderen. De publieke data wordt opgeslagen door een DHT node. Iedereen met een chain draait dus ook een node. Hoe meer nodes in het netwerk hoe minder werk voor allen. Wanneer de chain begint te groeien wordt het voor andere nodes makkelijker om de gegevens te delen en te verwerken.

Hierdoor wordt dit netwerk oneindig schaalbaar. Er is dus geen maximaal aantal transacties, hetgeen handig is als er enorme hoeveelheden transacties plaatsvinden op deze chain. De Holo chains houden alleen de essentiële data bij van de eigen chain zonder de transacties. Daarom is het aantal transacties per seconde irrelevant voor dit netwerk.

In hun eigen woorden: “Dat is hetzelfde als vragen hoeveel woorden de mensheid als geheel per seconde kan spreken. Dit is irrelevant, omdat dit aantal omhoog gaat iedere keer dat er mee mensen bij komen die kunnen spreken.”

Een van de belangrijkste elementen uit de visie van Holo is het belang van autonomie en de zichtbaarheid van de gebruiker. Iedere gebruiker op het platform beheert zijn eigen deel van transacties. Er is hierdoor geen toestemming nodig van personen die niet deelnemen aan de transacties. Transacties worden goedgekeurd door de personen waartussen de transacties plaatsvinden.

Het ecosysteem van Holo valt of staat bij hosts die deelnemen aan het netwerk. Deze hosts bieden computerkracht en opslagruimte voor de applicaties die gebouwd worden op het netwerk. Host krijgen een beloning in de vorm van HOT. De waarde van HOT bestaat uit computerkracht. Het team achter Holochain noemt Holo fuel crypto-credits. HOT is gemaakt om veel en snel microtransacties te doen. In de Green Paper (PDF) wordt er dieper ingegaan op Holo fuel.

Wil je alle hApps bekijken, ga daneens kijken op hun GitHub pagina. Een grappige is wel Unter (variant van Uber).

“Holochain: think outside the blocks.” De Crypto Loge approves of this slogan.

“De Crypto Loge: think outside the stocks.”

Tokenomics HOT

HOT is nog een ERC-20 token, maar wil later een token lanceren op hun eigen Holochain: Holo fuel, het utility token. Hiervoor zullen ze eerst de Holochain moeten lanceren. Captain Obvious strikes again! Dit kan nog wel even duren, want zo’n ding is niet te koop bij Amazon. Dus moeten ze daar hard werken om liftoff te krijgen.

Er zijn zo’n 177 miljard HOT tokens en die zijn allemaal op de markt geplempt. Prijs tijdens de ICO was 0.0001 dollarcent.

Aangezien HOT een pennycoin is, die vooral in bullmarkten heet kan worden, denken NEO’s dat als je er veel van hebt, de coin alleen maar een euro waard hoeft te worden of zo en dan ben je rijk. Deze mensen snappen natuurlijk niks van marketcap, maar hebben wel duizenden coins! Ben je ook zo ene, dan stel ik voor dat je dat artikeltje over marketcap even leest.

Het team van Holochain

Het team achter Holochain is zeer ervaren. De co-founders hebben 34 jaar ervaring in programmeren. Al sinds 1984 zit Arthur Brock, de hoofdarchitect, in het vak. Bovendien is hij sinds 2011 bezig met andere vormen van alternatieve online currency’s.

Eric Harris Braun is de uitvoerend engineer en programmeert full-time sinds 1988. Een van zijn specialiteiten is peer-to-peer communicatie.

Het teambestaat uit een man of dertig tot nu toe, die voornamelijkgefocust zijn op programmeren of user interface. Ze hebben een aantal juridische specialisten, een filmmakeren communicatiespecialisten.

Verwachting HOT

Aangezien dit een uitzonderlijk product is kan deze coin goed gaan vlammen. Toch denk ik dat de verwachtingen wat getemperd moeten worden vanwege het feit dat hun HoloFuel Full Feature en dus hun hele netwerk nog niet op de markt is.

Zodra dat gebeurt verwacht ik een serieus opstijgen buiten de atmosfeer. Tot die tijd een vaste klant van de top 100, maar niet van de top 50 in mijn ogen.

HOT kopen

Als je hem wil kopen bij de beste exchange dan zou ik gaan voor Binance.

Als je hem wilt kopen bij een betrouwbare site dan kun je eens gaan kijken bij Bitmart.

Het kan ook geen kwaad om hem gewoon te kopen bij je vertrouwde Bitvavo.

En alsof dat niet genoeg is, de mooiste site heeft hem ook. Dat kan alleen maar Gate.io zijn!

Holochain is HOT. Het enige dat hij nog moet doen is omhoog gaan. (2024)
Top Articles
How do I setup CalDAV with the calendar plugin?
Craigslist Clatsop County Oregon
Skylar Vox Bra Size
Sandrail Options and Accessories
Belle Meade Barbershop | Uncle Classic Barbershop | Nashville Barbers
Craigslist Portales
Triumph Speed Twin 2025 e Speed Twin RS, nelle concessionarie da gennaio 2025 - News - Moto.it
Us 25 Yard Sale Map
Mylaheychart Login
Songkick Detroit
Richard Sambade Obituary
Gameplay Clarkston
Mivf Mdcalc
Nieuwe en jong gebruikte campers
Tiraj Bòlèt Florida Soir
Craigslist Estate Sales Tucson
Washington Poe en Tilly Bradshaw 1 - Brandoffer, M.W. Craven | 9789024594917 | Boeken | bol
Bjork & Zhulkie Funeral Home Obituaries
Flights To Frankfort Kentucky
Grasons Estate Sales Tucson
Justified Official Series Trailer
Moviesda3.Com
DBZ Dokkan Battle Full-Power Tier List [All Cards Ranked]
St. Petersburg, FL - Bombay. Meet Malia a Pet for Adoption - AdoptaPet.com
Xsensual Portland
Rapv Springfield Ma
Kentuky Fried Chicken Near Me
Обзор Joxi: Что это такое? Отзывы, аналоги, сайт и инструкции | APS
Mobile crane from the Netherlands, used mobile crane for sale from the Netherlands
Renfield Showtimes Near Marquee Cinemas - Wakefield 12
Nicole Wallace Mother Of Pearl Necklace
Poster & 1600 Autocollants créatifs | Activité facile et ludique | Poppik Stickers
Appleton Post Crescent Today's Obituaries
Compress PDF - quick, online, free
New York Rangers Hfboards
CVS Near Me | Somersworth, NH
D3 Boards
Studio 22 Nashville Review
Publictributes
Kerry Cassidy Portal
Sukihana Backshots
Tfn Powerschool
Garland County Mugshots Today
Autozone Battery Hold Down
Searsport Maine Tide Chart
Headlining Hip Hopper Crossword Clue
Plumfund Reviews
Rovert Wrestling
Diablo Spawns Blox Fruits
Lorcin 380 10 Round Clip
Bellin Employee Portal
Dr Seuss Star Bellied Sneetches Pdf
Latest Posts
Article information

Author: Dr. Pierre Goyette

Last Updated:

Views: 5245

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dr. Pierre Goyette

Birthday: 1998-01-29

Address: Apt. 611 3357 Yong Plain, West Audra, IL 70053

Phone: +5819954278378

Job: Construction Director

Hobby: Embroidery, Creative writing, Shopping, Driving, Stand-up comedy, Coffee roasting, Scrapbooking

Introduction: My name is Dr. Pierre Goyette, I am a enchanting, powerful, jolly, rich, graceful, colorful, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.