Hoe werkt een blockchain wallet? - Beleggingsinstituut (2024)

Een blockchain wallet kan worden gezien als de digitale portemonnee waarin mensen hun cryptocurrencies zoals Bitcoin kunnen opslaan. Een blockchain wallet maakt overdrachten tussen verschillende cryptocurrencies mogelijk. Ook zorgt de blockchain wallet dat een cryptocurrency kan worden ingewisseld voor een bepaalde valuta.

Hoe werkt een blockchain wallet?

Cryptocurrencies worden niet op een bepaalde locatie opgeslagen en hebben ook geen tastbare vorm. Bij het uitvoeren van transacties met cryptocurrencies speelt de blockchain, de public key, de wallet en de private key een belangrijke rol.

blockchain

De hoeveelheid geld dat een persoon in het bezit heeft, staat genoteerd bij een bank. De bank heeft niet zoals vroeger al het contanten geld in het bezit, maar er wordt digitaal bij gehouden hoeveel geld een persoon bezit. Een bank houdt bij hoeveel geld er uit- en instroomt. Op de blockchain staat vastgelegd hoeveel van een bepaalde cryptocurrency iemand aankoopt of verkoopt. Om deze reden kan de blockchain worden vergeleken met de bank.

Public key

Een bankrekening kan worden vergeleken met de public key. Als mensen je public key weten, kunnen ze cryptocurrencies hier naartoe sturen. De public key wordt ook vaak wallet adress genoemd. Met de public key kunnen mensen alleen crypto naar je wallet versturen. Met de public key kan er geen crypto worden onttrokken uit de wallet.

Private key

De inloggegevens van de bankieren app kunnen worden vergeleken met de private key. De private key is een code die toegang verleent aan de blockchain wallet. Als mensen de inloggegevens hebben van je bankieren app, kan er geld van de bankrekening worden onttrokken. Hetzelfde geld voor de private key. Als mensen op de hoogte zijn van de private key, kunnen er cryptocurrencies onttrokken worden uit de wallet.

Blockchain wallet

De blockchain wallet is een portemonnee die weergeeft hoeveel bezittingen je hebt. De blockchain wallet is gekoppeld aan een bepaalde public en private key. Deze blockchain wallet staat in verbinding met het blockchainnetwerk, hierdoor is het versturen en ontvangen van cryptocurrencies mogelijk.

Als er een bepaalde transactie moet gaan plaatsvinden, is het belangrijk dat de blockchain wallet de specifieke cryptocurrency kan opslaan. Sommige blockchain wallets kunnen enkel Bitcoin opslaan, en andere alleen Etherium.

Hoe werkt een blockchain wallet? - Beleggingsinstituut (1)

Verschillende soorten blockchain wallets

Er zijn twee verschillende soorten blockchain wallets. Er kan onderscheidt gemaakt worden tussen hot en cold blockchain wallets. Het verschil tussen de twee soorten wallets is dat bij een hot blockchain wallet de private key online moet worden ingevoerd. Bij een cold blockchain wallet moet de private key offline worden ingevoerd.

Hot blockchain wallet

Een hot blockchain wallet kan worden gebruikt op een mobiel of op een computer. Deze apparaten zijn verbonden met het internet. Bij het opzetten van deze blockchain wallets wordt de private key gegenereerd. Doordat deze wallets zijn ontwikkeld terwijl er contact wordt gemaakt met het internet, zijn deze hot blockchain wallets kwetsbaarder voor cyber aanvallen.

De minst veilige manier om cryptocurrencies op te slaan, is op een online exchange. Deze online crypto exchanges zijn een groot doelwit voor hackers omdat hier crypto munten gestolen kunnen worden die niet getraceerd kunnen worden. Bij de individuele blockchain wallet van een persoon is er voor de hacker een grote onzekerheid of er iets te halen valt. Bij het hacken van een online cryptocurrencies exchange is de hacker verzekerd van een grote buit.

Cold blockchain wallet

Cold blockchain wallets worden ook wel hardware wallets genoemd. Bij een cold blockchain wallet wordt de private key offline gegenereerd. Doordat de private key offline wordt ontwikkeld is er geen mogelijkheid voor hackers om bij de cryptocurrencies te komen. Deze cold blockchain wallets kunnen worden gezien als een soort USB-stick waar het digitale geld op kan worden opgeslagen. Bij grote hoeveelheden cryptocurrencies is het aan te raden om een cold wallet aan te schaffen. Bij de aanschaf van een cold blockchain wallet is het van groot belang dat de wallet wordt aangeschaft bij de fabrikant, gebruik nooit een tweedehandse cold wallet!

Hoe werkt een blockchain wallet? - Beleggingsinstituut (2)

Hot blockchain wallet opzetten

Er kunnen bij verschillende platvormen hot blockchain wallets worden aangemaakt. Twee van de meest gebruikte hot blockchain wallets zijn die van Coinbase en Truswallet. In de volgende stappen wordt uitgelegd hoe deze wallets kunnen worden opgezet zodat de cryptocurrensies op een veilige manier kunnen worden opgeslagen.

  1. Dawnload het programma

Bij de meeste wallets kan er gebruik worden gemaakt van een app. Er kan ook worden gekozen voor een desktop versie. Voordat er een blockchain wallet ontwikkeld kan worden, moet deze software worden gedownload.

  1. Selecteer ontwikkel een nieuwe wallet

Bij de meeste platformen wordt er gevraagd of er een nieuwe wallet moet worden aangemaakt, of dat er al een bestaande wallet is. Bij het ontwikkelen van een nieuwe wallet moet het aanmaken van een nieuwe wallet worden geselecteerd.

  1. Gebruikersnaam

Sommige wallets bieden de mogelijkheid om een gebruikersnaam te selecteren. Hierdoor kunnen andere gebruikers van dit platform jouw wallet vinden. Dit maakt het versturen van cryptocurrencies gemakkelijker. Deze gebruikersnaam moet eenvoudig zijn omdat mensen jouw blockchain wallet hierdoor gemakkelijk kunnen vinden, zonder dat de uitgebreide public key moet worden ingevoerd.

  1. Beveiliging

Bij het aanmaken van een blockchain wallet moet de wallet worden beschermd tegen inbraken. Dit gebeurt in de meeste gevallen met een code. Als het apparaat waarop de wallet geopend wordt, de mogelijkheid biedt op gezichtsherkenningsbeveiliging, is dit aan te raden.

  1. Private key aanmaken

Met de code die is ingesteld kan er op het apparaat worden ingelogd. Als het apparaat waarop de blockchain wallet is aangemaakt defect raakt, is deze code onvoldoende om op een ander apparaat in te loggen. Met de private key kan op elk apparaat toegang worden verkregen tot de wallet.

De private key bestaat uit enkele woorden die in een bepaalde volgorde moeten worden ingevoerd. Het is af te raden deze private key in een online omgeving op te slaan omdat dit gevoelig is voor hackaanvallen. Als iemand in het bezit komt van deze private key, kan de gehele wallet worden leeg gehaald. De veiligste manier om de private key op te slaan is in het geheugen of op papier.

Bij het verliezen van deze private key is de toegang tot de blockchain wallet niet meer mogelijk. De software ontwikkelaars van de wallet kunnen ook niks meer voor je betekenen.

Van online exchange naar hot blockchain wallet

De meeste crypto wordt aangeschaft op een online exchange. Hier kan gemakkelijk worden gehandeld met cryptocurrencies. De meeste handelaren hebben een bepaalde hoeveelheid cryptocurrencies op gehoste wallet van de exchange staan zodat er snel en gemakkelijk gehandeld kan worden. Ook cryptocurrency investeerders kunnen er voor kiezen om hun crypto op te slaan op de gehoste wallet van de exchange. Het nadeel hiervan is dat de gehoste blockchain wallets van de verschillende exchanges een groot doelwit vormen voor hackers. Cryptocurrencies opslaan op de gehoste wallet van de exchange is de minst veilige manier om cryptocurrensies op te slaan. Om het risico te verkleinen kiezen veel mensen ervoor om hun cryptocurrensies te verplaatsen naar een hot wallet.

In de online omgeving van de exchange moet het verzenden van cryptocurrencies worden geselecteerd. Hierna kan er worden gekozen voor welke en hoeveel er van een bepaalde cryptocurrency moet worden verstuurd. Als er is aangegeven hoeveel en welke cryptocurrency versuurd moet worden, moet er worden aangegeven waar de crypto naartoe moet worden verstuurd. Dit kan door de naam van de persoon in te voeren, een QR-code te scannen of door de public key in te voeren. Het versturen van cryptocurrencies is niet gratis, er komen enkele transactie kosten bij kijken.

Het is aan te raden om voordat er een groot bedrag aan cryptocurrencies wordt verstuurd, eerst een klein bedrag over te maken om te controleren of alles werkt.

Hoe werkt een blockchain wallet? - Beleggingsinstituut (2024)
Top Articles
Denis Lapierre Tarot 2023
Whiskeytown Camera
Funny Roblox Id Codes 2023
Golden Abyss - Chapter 5 - Lunar_Angel
Www.paystubportal.com/7-11 Login
Joi Databas
DPhil Research - List of thesis titles
Shs Games 1V1 Lol
Evil Dead Rise Showtimes Near Massena Movieplex
Steamy Afternoon With Handsome Fernando
Which aspects are important in sales |#1 Prospection
Detroit Lions 50 50
18443168434
Newgate Honda
Zürich Stadion Letzigrund detailed interactive seating plan with seat & row numbers | Sitzplan Saalplan with Sitzplatz & Reihen Nummerierung
Grace Caroline Deepfake
978-0137606801
Nwi Arrests Lake County
Justified Official Series Trailer
London Ups Store
Committees Of Correspondence | Encyclopedia.com
Pizza Hut In Dinuba
Jinx Chapter 24: Release Date, Spoilers & Where To Read - OtakuKart
How Much You Should Be Tipping For Beauty Services - American Beauty Institute
Free Online Games on CrazyGames | Play Now!
Sizewise Stat Login
VERHUURD: Barentszstraat 12 in 'S-Gravenhage 2518 XG: Woonhuis.
Jet Ski Rental Conneaut Lake Pa
Unforeseen Drama: The Tower of Terror’s Mysterious Closure at Walt Disney World
Ups Print Store Near Me
C&T Wok Menu - Morrisville, NC Restaurant
How Taraswrld Leaks Exposed the Dark Side of TikTok Fame
University Of Michigan Paging System
Dashboard Unt
Access a Shared Resource | Computing for Arts + Sciences
Speechwire Login
Healthy Kaiserpermanente Org Sign On
Restored Republic
3473372961
Craigslist Gigs Norfolk
Moxfield Deck Builder
Senior Houses For Sale Near Me
D3 Boards
Jail View Sumter
Nancy Pazelt Obituary
Birmingham City Schools Clever Login
Thotsbook Com
Funkin' on the Heights
Vci Classified Paducah
Www Pig11 Net
Ty Glass Sentenced
Latest Posts
Article information

Author: Rubie Ullrich

Last Updated:

Views: 5249

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rubie Ullrich

Birthday: 1998-02-02

Address: 743 Stoltenberg Center, Genovevaville, NJ 59925-3119

Phone: +2202978377583

Job: Administration Engineer

Hobby: Surfing, Sailing, Listening to music, Web surfing, Kitesurfing, Geocaching, Backpacking

Introduction: My name is Rubie Ullrich, I am a enthusiastic, perfect, tender, vivacious, talented, famous, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.